A Göncöl Alapítvány adószáma: 19175405-2-13


AZ SZJA 1% FELAJÁNLÁSÁNAK MÓDJA
Ki ajánlhatja fel személyi jövedelemadója 1 %-át? Az a magánszemély, akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját határidőre befizeti a NAV-nak (APEH). 

  • A NAV-tól (APEH) kézhez kapott nyomtatványcsomagban van egy perforált ív "Rendelkező nyilatkozat" címmel, ezt kell kitölteni és az egész kitöltött nyomtatványcsomaggal együtt el kell juttatni a NAV-hoz. Az ívet nem kell se letépni, se külön borítékba tenni!
  • Ha nem az adóbevallással együtt adjuk fel, akkor a rendelkező nyilatkozatot külön postai küldeményként is feladhatjuk, esetleg személyesen is bevihetjük a NAV (APEH) ügyfélszolgálatára. Ilyenkor fontos, hogy a lezárt borítékon feltüntessük a saját adóazonosító jelünket.
  • Elektronikus adóbevallás esetén (ABEV kitöltőprogram) a személyi jövedelemadó bevallásához készült 1053 számú nyomtatványon nyilatkozhatunk az 1%-ról. Ha a munkáltatónk állapítja meg adónkat Az adóbevallást készítő munkatárstól kell megkapni a nyomtatványt. 
  • A Göncöl Alapítvány számára kitöltött rendelkező nyilatkozat letölthető innen is. A nyomtatványba csak a szervezet adószámát kell beleírni, a név feltüntetése hasznos, de nem kötelező. Csak akkor írjuk rá a szervezet nevét, ha tudjuk a pontos megnevezését. Ezután tegyük lezárt borítékba, amit a ragasztáson átfutva alá kell írni és fel kell tüntetni rajta az adóazonosító jelünket. Ezt a borítékot kell átadni a munkáltatónak. A leadási határidőról pedig jó előre tájékozódjunk házon belül. Fontos! A rendelkező nyilatkozatnak nincs kötelező formája, elegendő egy üres írólapra ráírni az szervezet nevét és adószámát, és azt beletenni egy lezárt kisméretű borítékba.

  • Warning: gethostbyaddr() [function.gethostbyaddr]: Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /home/albireoh/public_html/goncol.hu/kozos/ip.php on line 21